Privacy Policy

Dobrodošli u politiku privatnosti agencije METROPOLITAN REAL ESTATE

Ova politika definiše način na koji obrađujemo vaše lične podatke ukoliko ste korisnik ili posetilac naše veb stranice METROPOLITANBG.RS

Ova politika se odnosi na našu “veb stranicu”.

Kada kažemo ‘mi’, ‘nas’ ili ‘METROPOLITANBG.RS’, to je zato što smo to mi, vlasnici smo i upravljamo veb stranicom. Kada koristimo izraz “politika”, mislimo na ovu politiku privatnosti. A kada kažemo ‘uslovi korišćenja’, mislimo na pravila za korišćenje naše veb stranice. Pravila se mogu razlikovati u zavisnosti od usluge, i svaka usluga ima posebna pravila koja su posebno dostupna i zahtevaju odobrenje, odvojeno od ove politike.

 

Vrste ličnih informacija koje prikupljamo

Prikupljamo određene lične informacije o posetiocima i korisnicima naše veb stranice. Najčešće vrste informacija koje prikupljamo uključuju korisnička imena, e-mejl adrese, IP adrese, druge kontakt detalje, odgovore na ankete, blogove, fotografije, informacije o plaćanju, informacije o transakcijama, upite za podršku, komentare na forumu (ako je primenljivo), sadržaj koji nam upućujete da stavimo na raspolaganje na našoj veb stranici (kao što su opisi proizvoda), vaše aktivnosti na našoj veb stranici (uključujući bilo kakve izbore ili unose u vezi sa proizvodima) i podatke o vebu i elektronskoj pošti.

 

Način na koji prikupljamo lične informacije

Prikupljamo lične informacije direktno od vas kada nam ih dostavite, automatski tokom vaše interakcije sa veb stranicom ili putem drugih ljudi kada koristite usluge povezane sa veb stranicom. Prikupljamo vaše lične informacije kada nam ih dostavite prilikom registracije članstva, pretplate na naš newsletter, slanja povratnih informacija ili komunikacije sa nama.

Lične informacije koje prikupljamo o vama od drugih iako uglavnom prikupljamo lične informacije direktno od vas, ponekad takođe prikupljamo određene kategorije ličnih informacija o vama iz drugih izvora. Konkretno, treća lica koja pružaju usluge (kao što je Google) smeštena u Sjedinjenim Američkim Državama, mogu nam pružiti informacije o vama kada povežete, konektujete ili se prijavite na svoj nalog kod treće strane, i oni nam šalju informacije poput vaše registracije i profila sa te usluge. Informacije variraju i kontrolu nad njima ima pružalac te usluge ili ste ih odobrili putem podešavanja privatnosti na toj platformi.

Takođe dobijamo dodatne informacije o vama (koliko je dozvoljeno važećim zakonima) od drugih trećih izvora ili partnera iz Sjedinjenih Američkih Država, kao što su demografski podaci ili informacije o otkrivanju prevara, i kombinujemo ih sa informacijama koje već imamo o vama.

Na primer, upozorenja o prevari od pružalaca usluga kao što su usluge za verifikaciju identiteta. Takođe dobijamo informacije o vama i vašim aktivnostima na i van platforme METROPOLITANBG.RS putem partnerstva.

 

Kako koristimo lične informacije?

 

Koristićemo vaše lične informacije radi:

Ostvarivanja naših legitimnih interesa ili interesa “trećih strana”. Ti interesi uključuju:

Funkcionisanje veb stranice;

Pružanje usluga opisanih na veb stranici;

Verifikacija identiteta prilikom registracije;

Obaveštavanje o operativnim vestima i informacijama o našoj veb stranici i uslugama, na primer, obaveštavanje o promenama na našoj stranici, prekidima rada veb stranice ili bezbednosnim ažuriranjima;

Sprovođenje tehničke analize radi određivanja načina unapređenja veb stranice i pruženih usluga;

Praćenje aktivnosti na veb stranici, na primer, radi identifikacije potencijalnih prevara i obezbeđivanja poštovanja uslova korišćenja koji se odnose na veb stranicu;

Upravljanje našim odnosom sa vama, na primer, odgovaranjem na vaše komentare ili upite poslate našoj stranici, traženjem povratnih informacija ili vaše učešće u anketi;

Upravljanje našim pravnim i operativnim poslovima (uključujući upravljanje rizicima u vezi sa sadržajem i prevarnim aktivnostima);

Unapređivanje naših usluga;

Pravljenje opštih administrativnih i operativnih funkcija i aktivnosti;

Korišćenje analitike podataka radi merenja efikasnosti oglašavanja na veb stranici i unapređivanja optimizacije naših usluga (uključujući alate za analitiku podataka).

U slučaju kada nam date saglasnost:

Pružanje marketinških informacija o uslugama za koje smatramo da vas mogu zanimati; i prilagođavanje naših usluga i veb stranice, kao što je oglašavanje koje se pojavljuje na veb stranici, pri čemu se koriste kolačići ili slične tehnologije, radi pružanja personalizovanijeg iskustva.

U svrhe koje zahteva zakon.

U cilju odgovaranja na zahteve vlade, suda ili organa za sprovođenje zakona koji sprovode istragu.

 

Kada otkrivamo vaše lične informacije

Otkrivamo lične informacije sledećim primaocima:

Našim profesionalnim savetnicima (advokatima, računovođama, finansijskim savetnicima, itd.) u Srbiji;

Regulatorima i vladinim organima u vezi sa našim postupcima usaglašavanja i obavezama;

Kupcu ili potencijalnom kupcu svih ili dela naše imovine ili našeg poslovanja, kao i njihovim profesionalnim savetnicima, u vezi sa kupovinom;

Trećoj strani radi odgovora na zahteve u vezi sa krivičnom istragom ili navodnom ili sumnjivom nelegalnom aktivnošću;

Trećoj strani, radi zaštite ili odbrane naših prava ili rešavanja finansijskih ili reputacionih rizika;

Nosilac prava u vezi sa tvrdnjom o povredi intelektualne svojine ili bilo koje druge povrede; i drugim primaocima, kada smo ovlašćeni ili obavezani zakonom, ili kada nam to zatraži vlada, sud ili organi za sprovođenje zakona.

 

Gde prenosimo i/ili čuvamo vaše lične informacije

Nalazimo se u Srbiji. Neki od primaoca koje smo opisali u prethodnom odeljku i kojima otkrivamo vaše lične informacije takođe se nalaze na mestima poput Srbije. To činimo na osnovu ove politike. Da bismo zaštitili vaše informacije, brinemo se, koliko je moguće, da sarađujemo sa podizvođačima i pružaocima usluga za koje smatramo da održavaju prihvatljiv nivo usklađenosti sa bezbednošću podataka.

Kako čuvamo vaše lične informacije sigurnim?

Čuvamo lične informacije na sigurnim serverima koje upravljamo mi i naši pružaoci usluga, i povremeno na fizičkim kopijama koje se čuvaju u Srbiji. Lične informacije koje čuvamo ili prenosimo zaštićene su sigurnosnim i kontrolama pristupa, uključujući autentifikaciju korisničkog imena i lozinke, dvofaktorsku autentifikaciju i enkripciju podataka gde je to prikladno.

 

Izbori u vezi sa marketingom i vašim ličnim informacijama

Ukoliko imamo vašu saglasnost za to (na primer, ako ste se prijavili na jednu od naših e-mail lista ili ste naznačili da ste zainteresovani za primanje ponuda ili informacija od nas), šaljemo vam marketinške poruke putem e-maila o proizvodima i uslugama za koje smatramo da bi vas mogle zanimati. Možete “odjaviti se” od takvih komunikacija ako ne želite da ih primate u budućnosti koristeći funkciju “odjava” koja je dostupna u samoj poruci.

Takođe imate izbor u vezi sa kolačićima, kako je opisano u nastavku. Prilagođavanjem podešavanja svog pregledača, možete prihvatiti sve kolačiće, biti obavešteni kada je kolačić postavljen ili odbiti sve kolačiće. Ako odlučite da odbijete kolačiće, neki delovi naše veb stranice možda neće pravilno funkcionisati u vašem slučaju.

 

Kolačići (ne oni koji se jedu!) i veb analitika

Za više informacija o tome kako koristimo kolačiće i slične tehnologije, pogledajte našu politiku kolačića ovde, a za opšte informacije o kolačićima, posetite https://www.allaboutcookies.org

Kada posetite našu veb stranicu, određene informacije se beleže i obično su anonimne i ne otkrivaju vaš identitet. Ako ste prijavljeni na svoj nalog, neke od ovih informacija mogu biti povezane sa vašim nalogom. Govorimo o sledećim vrstama detalja:

Vaša IP adresa ili IP adresa proxy servera;

Domen koji ste zahtevali;

Ime vašeg pružaoca internet usluga se ponekad beleži, u zavisnosti od konfiguracije vaše veze sa ISP-om.

Datum i vreme vaše posete veb stranici;

Trajanje vaše sesije;

Stranice koje ste posetili;

Broj puta kada pristupate našoj veb stranici u toku meseca;

URL datoteke koju gledate i informacije vezane za nju;

Veb stranica koja vas je uputila na našu veb stranicu;

Operativni sistem koji koristi vaš računar;

Tehničke mogućnosti vašeg veb pregledača.

Povremeno ćemo koristiti kompanije trećih lica za oglašavanje kako bismo prikazali reklame na osnovu prethodnih poseta našoj veb stranici. Na primer, ako posetite našu veb stranicu, kasnije možete videti reklamu za naše proizvode i usluge kada posetite drugu veb stranicu. Pročitajte više o svojim mogućnostima u našoj politici kolačića.

 

Informacije o deci

Naša veb stranica nije namenjena deci mlađoj od 18 godina, pa vas molimo da ako imate manje od 18 godina ne koristite našu veb stranicu ili nam ne dostavljate vaše lične informacije.

 

Informacije koje javno objavite ili date drugima

Ako stavite svoje lične informacije na raspolaganje drugim osobama, mi ne možemo kontrolisati ili prihvatiti odgovornost za način na koji će ta lica koristiti ili upravljati tim podacima. Postoji mnogo načina na koje možete dostaviti informacije drugim osobama, kao što je kada objavite javnu poruku na forumu, delite informacije putem društvenih medija ili uspostavljate kontakt sa drugim korisnikom (kao što je autor treće strane), bilo putem naše veb stranice ili direktno putem e-mejla.  Pre nego što javno dostavite informacije ili ih date bilo kome drugom, pažljivo razmislite o tome. Ako dajete informacije drugom korisniku putem naše veb stranice, pitajte ih kako će rukovati vašim informacijama. Ako delite informacije putem druge veb stranice, proverite politiku privatnosti te veb stranice kako biste razumeli njene prakse upravljanja informacijama, budući da se ova politika privatnosti neće primenjivati.

 

Kako možete upravljati ili izbrisati svoje lične informacije?

Čuvamo vaše lične informacije onoliko dugo koliko je potrebno da vama i drugima pružamo usluge i da se pridržavamo naših zakonskih obaveza. Ako više ne želite da koristimo vaše lične informacije ili vam pružamo usluge METROPOLITANBG.RS:

Pošaljite nam e-mejl na office@metropolitanbg.rs ili podnesite zahtev preko naše kontakt forme za odgovarajuću METROPOLITANBG.RS uslugu na lokaciji https://www.metropolitanbg.rs/contact/.

 

Koliko dugo čuvamo vaše lične informacije?

Imajte na umu da ako zatražite brisanje vaših ličnih informacija, možemo zadržati informacije sa izbrisanih naloga koliko je potrebno za naše legitimne poslovne interese, da bismo se pridržavali zakona, sprečili prevaru, naplatili naknade, rešili sporove, rešili probleme, pomogli u istrazi ili zahtevima vlade, suda ili organa za sprovođenje zakona, sproveli uslove usluge i preduzeli druge radnje dozvoljene zakonom. Sve informacije koje zadržavamo biće obrađene u skladu sa ovom politikom privatnosti.

 

Kada treba ažurirati ovu politiku?

Moramo povremeno menjati ovu politiku kako bismo osigurali da ostane ažurirana u skladu sa najnovijim zakonskim zahtevima i našim praksama upravljanja informacijama. Ako napravimo bilo kakve bitne promene u ovoj politici privatnosti, obavestićemo vas objavljivanjem ažurirane politike na našoj veb stranici ili putem drugih odgovarajućih kanala komunikacije.

 

Kako nas možete kontaktirati?

Ako imate bilo kakva pitanja o našim praksama privatnosti ili načinu na koji upravljamo vašim ličnim informacijama, molimo vas da nas direktno kontaktirate putem naše kontakt stranice i popunite obrazac ili nam pišete na office@metropolitanbg.rs.

Ako želite da prijavite propust u usluzi METROPOLITANBG.RS, molimo vas da posetite našu stranicu za KONTAKT.

Veoma nam je drago što ste stigli do kraja politike privatnosti, jer je poznavanje ovih informacija najbolji način da razumete kako se vaše lične informacije koriste i kako da ih najbolje upravljate!

 

 Kako možete pristupiti svojim ličnim informacijama?

Imate pravo da zatražite prenos vaših ličnih informacija (tj. da ih prenesemo vama u strukturiranom, uobičajenom i mašinski čitljivom formatu), brisanje ili ograničavanje njihove obrade. Takođe imate pravo da se protivite određenoj obradi zasnovanoj na našim legitimnim interesima, kao što je profilisanje koje vršimo u svrhe direktnog marketinga, i da povučete saglasnost koju ste nam dali za obradu vaših podataka, kako je detaljnije opisano u nastavku.

Ova prava su ograničena u određenim situacijama; na primer, ako možemo da dokažemo da imamo zakonsku obavezu da obradimo vaše lične informacije. U nekim slučajevima to znači da možemo zadržati određene podatke čak i ako povučete svoju saglasnost.

Ako zahtevamo vaše lične informacije radi ispunjenja zakonskih ili ugovornih obaveza, pružanje takvih podataka je obavezno; ako ne dostavite takve podatke, nećemo moći da upravljamo našim ugovornim odnosom sa vama ili da ispunimo naše obaveze. U svim drugim slučajevima, dostavljanje traženih ličnih informacija je opciono.

Ako imate nerešene probleme, takođe imate pravo da podnesete žalbu organima za zaštitu podataka. Relevantni organ za zaštitu podataka će biti organ za zaštitu podataka zemlje: (i) vašeg uobičajenog boravišta; (ii) mesta vašeg rada; ili (iii) u kojoj smatrate da se navodno kršenje dogodilo.

Izraz “lične informacije” i “lični podaci” imaju isto značenje u kontekstu ove politike privatnosti.

Compare listings

Compare
×